Fotograf ERKKI ALVENMOD...

Erkki Alvenmod Fotograf

heter jag och jag är en prisbelönt fotograf och har publicerats i en av Sveriges största fototidningar, DigitalFoto samt flera gånger i Skandinaviens ledande hundtidning Canis där jag även publicerats med bild på omslaget flera gånger. Jag har även publicerats i Tysklandsbaserade fototidningen Good Light! Magazine. Mitt arbete har publicerats på hemsidor världen över och Alvenmod Foto är också den första och enda valet för de norra delarna av Stockholm på Sveriges största webbportal för föräldralediga, föräldraledighet.se.
Jag är också publicerad i Amazons # 1 rankade och mest sålda bok om digitalfotografering, Stunning Digital Photography - av Tony Northrup.
Inom hundfotografering är jag erkänd över hela norden och har ett väl etablerat namn, jag har även varit gäst för en av världens största fotografikanaler på youtube flera gånger för att diskutera hundfoto och har internationell närvaro dessutom.

Jag använder top-of-the-line full sensor DSLR Nikon D800 och D500 kamera tillsammans med deras flaggskepps-objektiv Nikkor 24-70 mm f/2,8 G AF-S ED, Nikkor 70-200 mm f/2,8 AF-S VRII, Sigma 50mm f1.4 DG Art och Nikon blixt, SB-910 . I studio använder jag Elinchrom RX One studioblixtar och Portalite Soft box.

Jag älskar regnstormar och känslan av att bli helt genomblöt medan regndropparna smattrar mot mitt ansikte och mina slutna ögon. Jag tycker fortfarande tecknade filmer är jätteroliga och jag kan inte låta bli att spela luftgitarr när jag hör solot i "November Rain". Jag dricker hellre mjölk till maten än öl och mina bästa dagar börjar alltid med att jag vaknar till doften av nybryggt kaffe. Jag har en hemlig önskan om att godis vore nyttigt och jag tycker att vår hund är den mest godhjärtade person jag vet.

Mitt hjärta rinner över av kärlek och världen stannar när jag lyssnar på våra barn kittla och busa med varandra så att de tappar andan. Jag älskar att de skrattar ännu mer när jag leker med dem. Jag älskar att jag får lov att vara mina barns livs levande superhjälte och att min kompromisslösa kärlek och nästintill sinnessjuka stolthet är en sån självklarhet för dem. De är mina största idoler och de påminner mig dagligen om livets under och att det som spelar någon roll i livet är här och nu. Min son Robin påminner mig om det varje dag.
Jag har lika nära till skratt som till tårar och min dotter Elin är den bästa kramaren i hela världen. Hennes kramar lagar själar. Så det så.