Jag vägrar att låta barnet inom mig falla i glömska och jag vill hjälpa dig att inte bara minnas hur era barn såg ut, men också vilka de var. Hur de skrattade, grät, hoppade och lekte. Hur de kramade dig så hårt de bara kunde, nästan som att förvissa sig om att du aldrig, aldrig skulle lämna dem och hur de viskade hur mycket de älskar er.

when I grow up-6201Den besinningslösa, sprudlande glädje när de upptäckte en myra på skogsstigen eller första gången de fångade en abborre med metspöt den där underbara sommaren vid sommarstugan.

För det kommer en dag i ditt liv då det plötsligt står klart för dig att dina barn inte är barn längre.  

För det kommer en dag i ditt liv då det plötsligt står klart för dig att dina barn inte är barn längre och vill jag redan idag hjälpa dig att minnas dem lika starkt då som du gör idag. Du vet, den där extra sekunden du tar på dig när du ska släcka deras nattlampa på kvällen och bara tittar på dem. Det där ögonblicket man har när man ser sitt sovande, underbara lilla barn och för en stund uppfylls man av all den kärlek som universum överhuvudtaget kan hålla fast vid, den där stunden du tar och bara konsumerar allt de är och kommer att bli och känner det där lilla välbekanta stinget i hjärtat då du inser att ert barn en dag kommer att växa upp, packa sin kappsäck och ge sig ut i världen på egna äventyr. Utan dig. Det är ett barns uppgift och samtidigt en förälders förbannelse. Den dagen kommer obarmhärtigt närmare och när den dagen kommer hoppas jag att du låtit mig hjälpa dig att minnas dem lika starkt då som du gör idag.

Låt mig komma in och vara statist i äventyrsfilmen som är ditt och din familjs liv och så skapar vi bilder som kan hjälpa er att inte glömma, att alltid ha något att ta fram för att påminna er om hur de var som barn, att alltid ha möjligheten att ta fram bilderna och närsomhelst ta en resa tillbaka i tiden då era barn var precis så fantastiska och alldeles underbara som bara barn kan vara.

BRONS

Snabbt och enkelt
 • Fotografering, ca 60 minuter
 • 5 foton, 15*23 cm
 • 1 foto, 20*30 cm
 • Planeringssamtal
 • .
 • .
 • .

SILVER

Populärt
 • Fotografering, ca 90 min
 • 7 foton, 15*23 cm
 • 3 foton, 20*30 cm
 • 1 foto, 30*45 cm
 • Planeringssamtal
 • .

GULD

Lyxigt
 • Fotografering, ca 2 tim
 • 10 foton, 15*23 cm
 • 5 foton, 20*30 cm
 • 2 foton, 30*45 cm
 • Planeringssamtal
 • .

DIAMANT

Exklusivt
 • Fotografering, ca 3 tim
 • 15 foton, 15*23 cm
 • 7 foton, 20*30 cm
 • 3 foton, 30*45 cm
 • 1 foto, 50*75 cm
 • Planeringssamtal

Alla priser är inkl. moms och SEK.
Resa inom Upplands-Bro kommun och närliggande kommuner ingår i paketprisen. För resor utanför detta område tillkommer reseersättning 45.-/mil

Läs mer om vad du kan förvänta dig när du bokat en session med Alvenmod Foto.

 

 • Vid redigering i svart/vitt eller annan effekt tillkommer 50.-/bild
 • Vill ni lägga till extra bilder till de paket som anges ovan kostar varje enskild extra bild i digital form 95.-
 • Önskar ni få ALLA bilder från sessionen digitalt? Läggs upp via Dropbox för nedladdning i högupplösning för 1499.-
  (Observera att med ALLA bilder menas inte varenda bild som togs under sessionen, jag gör en gallring bland bilderna efter vår session och tar bort bilder som inte håller kvaliteten jag eftersträvar, det kan vara p g a de är suddiga eller på annat sätt inte är användbara)
 • Videobildspel i HD-kvalité med bilder från sessionen och valfri royaltyfri musik, 1000 kr
 • Utskrift Foto 15*23 cm – 159 kr/st
 • Utskrift Foto 20*30 cm – 199 kr /st
 • Utskrift Foto 30*45 cm – 249 kr/st
 • Utskrift Foto 50*75 cm – 349 kr/st
 • Canvas Ram 16mm, 30*40 cm – 599 kr/st
 • Canvas Ram 16mm 60*80 cm – 899 kr/st
 • Canvas Ram 16mm, 75*100 cm – 1299 kr/st
 • Canvas Ram 16mm, 90*120 cm – 1699 kr/st

Frakt med post debiteras från 29 kr till 189 kr beroende på beställning. Maxfrakt oavsett antal och storlek är 220 kr.

Så du har bokat en session med Alvenmod Foto för en porträtt session och är supertaggad – men du har ingen aning om vad du ska ha på dig. Så har jag det. Varje dag.

Nåväl, frukta intet, här kommer lite tips som jag tagit in med hjälp av underbara fotografkollegan Alyson Brimecombe från Kuya Bunso Photography i Australien.

Vad ska man ha på sig?

Koordinera din klädsel med färger som kompletterar varandra, men matcha dem inte. Skrynkliga, ostrukna skjortor, byxor, shorts, klänningar och t o m jeans framträder väldigt tydligt i en kamera. Rengör och putsa skor (eller än hellre, varför inte ta porträtten barfota, ger ofta ett väldigt naturligt och varmt intryck). Säkerställ att axelband från BH inte syns igenom klädseln. Svart gör dig smalare och försök undvika kläder med horisontella ränder, rutigt går bra. Ta gärna med ombyte till barnen och kanske deras favoritutstyrsel. Tjejer, var inte rädda för att smycka er med tillbehör.

Hur gör man med håret och smink?

Om du ska klippa dig före sessionen, försök att göra det minst en vecka före sessionen. För den där lilla extra glansen på dina läppar, ta med ditt favoritläppglans som du kan applicera före och under sessionen. Om du vill uppnå en naturlig look, sparsam applicering av smink räcker för att framhäva dina drag, vill du däremot ha lite mer dramatisk look, koncentrera dig på läppar och ögon. Gällande rakning rekommenderar jag att man gör det dagen före, för att låta eventuell rodnad att lägga sig före sessionen. Om du funderar på att sola solarium eller gå på soldusch, gör det 2 veckor före, du vill ju inte se orange ut på bilderna, så ge solduschen lite tid att lägga sig så får du en mer naturlig ton.

2014 Porträtt – Stilguide

Här är lite tips på hur man stylar sig inför sessionen, i en stil som poppar och ger mycket glada, underbara färger!

Indigo – eller mörkblå – är en rik, fyllig färg som ökar i popularitet och en färg som ser bra ut i nästan vilken omgivning som helst. Jag älskar alla toner av blått! Klädsel med blåa element skapar en känsla av lugn och trygghet, perfekt för mer introverta personer och för naturliga bakgrunder. Blått kan användas både till lite mer uppklädda konstellationer och till mer vardaglig klädsel allt efter egen smak, färgen kan användas som huvudfärg, eller som en färg som framhäver andra färger i din klädsel. Slutligen, det är en väldigt populär färg bland oss killar och funkar väldigt bra med olika nyanser av grått.

 

Indigo

Aha, Gult! Jag har aldrig varit en stor fantast av gult, vet inte varför, men det har känts som att man klär ut sig till en kyckling på påsk om man väljer gul färg. Men, jag har haft så fel!
Det är glädjens färg, en färg som symboliserar lycka, ljus och solljus! Gult är en underbar färg att bära utomhus, speciellt för de där bilderna strax innan solen går ner och hela världen fylls av det där guldlika slöjan som omsveper allt, då är gult en underbar färg och det kan se fantastiskt ut genom kameran. Gult passar inte alla då det har en förmåga att få huden att se lite blek ut, former med gult eller gula inslag i en annars neutral palett kan göra under för dina bilder. Att lägga till gula blommor och andra accessoarer kan verkligen lyfta dina bilder. Jag älskar gult!

Yellow

 

Under antiken, var tillverkningen av lila/violett färgämne extremt dyrt och en långdragen process. Därför blev lila en färg som nästan uteslutande bars adel och kungligheter och blev en symbol för rikedom och framgång och var en eftertraktad färg i hela världen. Även om lila/violett nuförtiden är mycket lättare att hitta så är färgen fortfarande associerad med sina kungliga rötter. Klädsel med lila tema utstrålar en form av lekfull sofistikering  och är även detta en färg som ser fantastisk ut i kameran. Små accessoarer i lila, så som scarves och andra tillbehör kan också liva upp en för övrigt mer neutral utstyrsel.

 

Violet

Röd, den starkaste färgen i regnbågen. En symbol för makt, passion, blod, kärlek och snabba bilar. Röd är en djärv färg och en markant färg för din fotosession. Eftersom rött i sig själv är en väldigt kraftfull och gärna drar till sig mycket uppmärksamhet rekommenderar jag att du förbereder din klädsel med röda inslag istället för att ha det som huvudfärg för alla dina klädval. Kombinera gärna rött med denim eller mörkare neutrala toner för att skapa slående bilder som kommer att synas väldigt tydligt hemma på väggen därhemma. Denim i kombination med röda inslag i dina övriga kläder kommer att ge bilder som blir ganska häftiga, minst sagt.

 

Red

Orange är en syrlig, optimistisk färg som likt röd kräver uppmärksamhet. Stark, glädjerik och lycklig, orange blir nästan alltid en hit i kameran. Par och familjer med en mer utåtriktad natur kommer förmodligen att trivas i kläder med orange tema. Orange ser också ofta väldigt bra ut i stadsmiljö, mot asfalt och sten.

 

Orange

Ingen färg är så fräsch som grönt! Grönt finns i en brett spektrum av nyanser, allt från nästan gulaktig till den där supergröna färgen som ärtor har och ända till en där turkos-lika som gränsar till blått. Grönt är fantastiskt vackert när man kombinerar det med jordtoner och är därför en färg som passar alldeles strålande för utomhusporträtt och bakgrunder i trä och sten. Även gröna accessoarer ser väldigt bra ut till kläder i vitt eller brunt.

Green

 

…och så lite tips för barnen också…

Sockersöt

Solida, homogena fuschia poppiga toner ser bra jättefint ut mot prickiga eller blommiga mönster. Varma tossor som håller barnet bekvämt och glatt! En enkel blomma som huvudbonad ger en extra touch av supersöt magi!

Den lilla brandsoldaten

Mönster och ränder ser alltid bra ut i kameran, att ha en poppande färg, som klarröd mot vitt eller grått ger ett härligt djup och fokuspunkter. Om man lägger till en liten leksak att leka med skapar förutsättningar för roliga, kul foton och som dessutom håller den lilla sysselsatt.

 

Pink-and-Firefighter1

”Preppy”

Klarröd och marinblått är klassiska färgkombinationer och alltid en hit i kameran för små pojkar. Lägg till ett par söta lädersandaler, hans favoritgosedjur, en röd ballong för att komplettera outfitten.

Plaskiga pölälskaren!

För kalla, våta dagar kan man aldrig gå fel med en jacka med knappar, ljusa leggings och bekväma stövlar. En perfekt liten outfit för din lilla tjej.

 

Classic-and-Puddlechaser1

Drömprinsessan

Låt din lilla tjej vara en prinsessa för dagen, komplett med kjol, gnistrande skor och såklart en prinsesskrona. Lägg till en trollstav med färgband skapar en perfekt detalj som framhäver bilden ytterligare och som ger lite extra lek till flickan.

Trädgårdsmästaren

En varm stickad tröja, skor och jeans är allt din lille kille behöver för sitt utomhusäventyr i trädgården. En vattenkanna i plåt eller en liten skottkärra och grabben kommer att ha jättekul under fotosessionen.

 

Princess-Gardener1

Blomblad i vinden

Ett blom-tema är tidlöst och funkar alltid för lilla fröken. Välj en blomma, som den här rosa pionen och låt resten av kläderna följa med. Hattar och singla blommor skapar perfekta detaljer och får barnet att vara intresserat och bekvämt.

Konstnären

Vad kan vara roligare för ett nyfiket barn än att få vara konstnär för en dag? Låt den lillas kreativitet lysa igenom och ge honom en klädsel där han får ”dekorera” sig själv och förse honom med en uppsjö av glada, säkra färger att gå loss med.

 

Flower-and-Artist1

 

 • Any claims should be reported within 7 days of delivery, after which the photos are considered accepted.
 • Payment Terms 10 days
 • The photographer (Alvenmod Foto) should always be credited by name.
 • The agreement include the right to freely use the images for personal use. For any other use, such as posting on the Internet or in an editorial context, it requires the photographer (Alvenmod Foto) agreement and signature.
 • The reproduction, modification, processing or distortion of the images may not be performed without the photographer’s permission.
 • The right of use cannot be given to third party
 • The photographer (Alvenmod Foto) reserve the right to use images for self promotion, if desired.
 • The photographer (Alvenmod Foto) holds a F-tax form (F-Skattesedel).
 • Anmärkning om fel ska göras inom 7 arbetsdagar från leverans, därefter anses bilderna godkända.
 • Betalningsvillkor 10 dagar
 • Vid användning ska Alvenmod Foto anges med namn
 • Avtalet ger er rätt att använda bilder för personligt bruk, för annan användning, såsom publicering på Internet krävs fotografens (Alvenmod Foto) tillstånd.
 • Reproducering, modifiering, redigering, förvanskning av bilderna får inte utföras utan fotografens (Alvenmod Foto) tillstånd
 • Användningsrätten får inte överlåtas/upplåtas till annan
 • Fotografen (Alvenmod Foto) får använda och publicera framställt material i egen verksamhet
 • Fotografen (Alvenmod Foto) innehar F-Skattsedel 


 

LITE MER BILDER FRÅN FAMILJEGALLERIET